2.4.2015

Mangojuustokakku

Pääsiäinen lähestyy ja halusin sen kunniaksi leipoa jotain keväistä ja raikasta. Kuinkas ollakaan, päädyin tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon, eli juustokakkuun! Tämä tosin johtui pitkälti siitä, että kuljetin tämän kävellen kyläpaikkaan, joten kakkukuvun alla vuuassa tämä oli kätevä viedä. Ideoita kaikkeen muuhun olisi vaikka millä mitalla, mutta niitä sitten myöhemmin.

Tästä tuli omasta mielestäni erinomaisen hyvä, pehmeä mutta raikas. Kyläpaikassa tästä tykättiin todella paljon ja sehän on paras kiitos mitä voi saada. 

IMG_2160

Mangojuustokakku (sopiva 20-24 cm irtopohjavuokaan)

pohja:
200 g suklaakeksejä
70 g margariinia
täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g Viola mango-tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
1½ dl mangososetta
5 liivatelehteä

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sulata voi ja yhdistä keksimurskaan, sekoita tasaiseksi. Taputtele irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto sekä kondensoitu maito. Lisää mangosose. Itse käytän Bonnen mangososetta (löytyy useimmista kaupoista samasta hyllyvälistä kuin hillot tms.), mutta yhtä hyvin voi käyttää pilttejä. Keitä pieni määrä vettä kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita hyvin täytemassaan ja kaada sitten pohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten yön yli.
(Jos kakusta haluaa vielä keltaisemman ja mangon maun vielä vahvemmin esille, lisää mangososetta enemmän oman maun mukaan ja liivatelehtiä 1-2 lisää.)

IMG_2164

2 kommenttia: