29.4.2015

Once upon a time in Copenhagen

Se olisi kuulkaa reissusta selvitty ja iltavuoro taputeltu, ja niin ollen aikaa tulla julkaisemaan liuta reissukuvia ja kertomaan vähän yleisiä fiiliksiä!
Oltiin tosiaan neljän päivän matkalla Köpiksessä äidin kanssa ja saavuttiin maahan jo lauantai-aamusta. Oltiin varattu hostelli Copenhagen Downtown Hostellista, mutta koska oltiin paikalla jo niin aikaisin, ei käyty kuin heittämässä laukut säilöön ja suunnattiin keskustaan palloilemaan. Tässä vaiheessa jouduttiin seikkailemaan aika paljon kartan turvin ja esimerkiksi hostellille ei meinattu löytää ensi alkuun olleskaan. 
Neljän päivän aikana kaupunki kävi kuitenkin tutuksi ja kartan kanssa suunnistaminen vähentyi joka päivä. Käytiin perinteisillä kuuluisilla nähtävyyksillä ja shoppailemassa sekä käveltiin pitkiä matkoja. Suunnitelmiin kuului pyörien vuokraus, mutta muutettiin sitten mieltämme säiden ja hintojen takia. Hintataso oli monessakin asiassa aika korkea ja kruunujen kanssa säätäminen tuntui muutenkin monimutkaiselta ja hankalalta, niin ettei tahtonut pysyä kärryillä siitä kuinka paljon oli rahaa käyttänyt. Meillä molemmilla oli kaiken lisäksi aika pienet matkabudjetit (itselläni mm. syystä että mulla on toinen matka kuukauden päästä ja ennen sitä en ehdi saada yhtäkään "kokonaista" palkkaa, kuun alussa tulee vain parin viikon palkka ja työttömyysetudeet työttömyysajalta joista suurin osa menee laskuihin ja vuokraan), joten kaikki maksulliset nähtävyydet jäi aika paljon kokematta ja itsellänikin shoppailu jäi yhteen hameeseen, suklaaseen ja kahvisiirappeihin. 
Mutta nyt niihin kuviin ja jatkan höpöttelyä niiden jälkeen!

IMG_2574 IMG_2622 IMG_2640 IMG_2642 IMG_2651 IMG_2800 IMG_2767 IMG_2786 IMG_2692 IMG_2591 IMG_2610 IMG_2825 IMG_2812 IMG_2705 IMG_2588 IMG_2619 IMG_2742 IMG_2791 IMG_2668 IMG_2699 IMG_2738 IMG_2830 IMG_2821 IMG_2647 IMG_2816 IMG_2828

Siinähän oli tosiaan vasta kolmasosa kuvista...neljäsosa, jos lasketaan ne jotka jo karsin pois ja poistin kokonaan. Kuvia on kuitenkin tulossa vielä lisää, sillä ajattelin koota semmoisen pienen budjetin matkaajan vinkkilistan lähipäivinä :) Miltäpä sellainen kuulostaisi?

Joka tapauksessa kaupunkina Kööpenhamina vaikutti nuorekkaalta, trendikkäältä ja rennolta, ei tullut yhtään sellainen olo että olisi ollut pohjoismaisessa kaupungissa (jos kieltä ei lasketa). Arkkitehtuuri miellytti hurjasti silmää ja vanhat rakennukset nykypäivään sovitettuna ja uudistettuna antoivat hieman boheemin vaikutelman. Katukuvassa silmään pisti ihmisten rento mutta tyylikäs pukeutuminen, sekä miehillä että naisilla. 
Vierailtiinhan me sitten vapaakaupunki Christianiassa, joka antoi hieman toisenlaista perspektiiviä kaupunkiin. Ehkä paikasta olisi saanut erilaisen kuvan, jos sinne olisi mennyt muuna aikana kuin harmaana maanantai-aamuna, mutta itseäni paikka ei sykähdyttänyt millään tavalla, vaikka jollakin tasolla omaa maailmankuvaani ja ajatuksia peilaten olisi voinut kuvitella, että innostuisin alueen tarjoamasta ympäristöstä ja maailmasta (huumekauppaa lukuunottamatta), mutta pikaisen kierroksen jälkeen tuntui helpottavalta päästä takaisin.

Kööpenhamina oli kaupunki, jossa oli mukava käydä, mutta minulle ei jäänyt kuitenkaan sellaista fiilistä, että haluaisin pikemmiten takaisin. Ehkä kyseessä oli surkeiden yhteensattumien summa (huonohko sää, pieni matkabudjetti jne), jotka kyllä yhteensummasi huonosti organisoitu lentokenttäpalvelu Tanskan päässä (mikä sinällään ihmetytti, koska aiemmat kokemukset ovat olleet ihan toista sekä toisekseen Köpiksen lentokenttä on käsittääkseni saanut jonkinlaista tunnustusta toimivuudestaan), mutta näitä sattuu! 
Jottei tästä nyt tulisi aivan mahdottoman pitkä postaus, niin jatkan jutustelua seuraavassa postauksessa vinkkien kera!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja pistä ihmeessä tommonen pienen budjetin matkaajan vinkkilista, mua ainakin kiinnostaisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla että sellaiselle on kiinnostusta! Yritän saada rakennettua sen heti huomisena vapaapäivänä :)

      Poista