19.1.2015

Marianne-kuppikakut

Ensin avautumista vähän asian vierestä: kuinka tyhmältä kuulostaa sana kuppikakku?? Toisaalta olen myös perin kyllästynyt sellaisiin termeihin kuin muffini ja muffinssi (ja siihen että onko noilla jotakin eroa keskenään), joten olkoon nyt sitten kuppikakkuja. Oli miten oli, tein näitä eilen illalla ja ne ovat melkein loppu (huom en ole syönyt niitä kaikkia yksin), joten onnistunut resepti, ja päätin jakaa sen tännekin  :)

IMG_9629

Marianne-kuppikakut (noin 16 kpl)


3 kananmunaa
½ dl sokeria
70 g voita
120 g tummaa suklaata
100 g kermaviiliä
1 tl piparminttuaromia
1½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
25 g voita
koristeluun Marianne Crush -rakeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata toisessa kipossa suklaa ja voi tasaiseksi massaksi ja sekoita joukkoon piparminttuaromi. Sekoita suklaa-voi seos sokerivaahtoon ja lisää joukkoon myös kermaviili. Lopuksi sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhot. Asettele taikinanokareet muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n. 12 minuuttia uunin keskitasossa. 


IMG_9628

Anna kuppikakkujen jäähtyä ja valmista sitten kuorrute: sulata voi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Jos haluat välttää mahdolliset paakut, siivilöi tomusokeri sekaan (itse en koskaan jaksa siivilöidä, heh. Lopputuloksesta tulee silti ihan tasainen, kun sekoittaa hyvin!) Levitä kuorrutetta noin ruokalusikallisen verran jokaisen kuppikakun päälle. Ripottele päälle reilusti Marianne Crush -rakeita (löytyy leivontaosastolta) tai vaihtoehtoisesti murskaa pari Marianne-karkkia kuorrutteen päälle.

4 kommenttia:

  1. Oi sulla on ihania vaatteita ja pukeudut muutenkin tosi kivasti! Asukuvat vois olla mielenkiintosemmissa paikoissa otettuja mutta muuten ihan jees. Jään lukijaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva juttu! :) Ja joo, kyllästyttää itseänikin tuo rappukäytävä, mutta se on valitettavasti useimmiten ainoa vaihtoehto näin talvella :(

      Poista
  2. Noi näyttää ihan sairaan hyviltä :D Pitää koklata ens kerralla kun on marianne-crushin saatavuus on hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne olikin! :P Mulla on joku hullu leipomisinto päällä ja koko ajan tekis mieli kokeilla kaikkea uutta hyvää, mut se ei oikein suosi linjojani... :D

      Poista