23.1.2015

Vaniljaiset pannukakut

Ok, myönnetään - mulla saattaa olla jonkinsortin riippuvuus pannukakkuihin tällä hetkellä. Tosin ei aamuisin, kuten yleensä, vaan iltapalaksi. Olen melko hyvin onnistunut pitämään ns. herkkulakkoani, eli karkit ja jäätelöt sun muut ovat jääneet kauppaan, joten sitä makeanhimoa on pitänyt yrittää saada pois jollakin keinoin. Uskottelen itselleni, että pannukakut on parempi vaihtoehto.
Mulla on syntynyt pannareihin parikin eri reseptiä (jo siitä voi päätellä että ahkerasti on tehty...) ja tässä olisi niistä se tavanomaisempi. 

IMG_9676

Vaniljaiset pannukakut (6-8 kpl)

1 kananmuna
1½ dl maitoa
1 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1½ dl vehnäjauhoja

Riko munan rakenne ja lisää joukkoon maito sekä öljy. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota hetki ja paista sitten lettupannulla tai tavallisella pannulla pieniä pannukakkuja (itselläni ei ole lettupannua ja pikkuruisten pannareiden tekeminen onnistuu hyvin, kun malttaa kaataa taikinaa pannulle vähän kerrassaan) keskilämmöllä. Jos levy on liian kuuma, pannarit palavat helposti. Tarjoile esimerkiksi siirapin ja hedelmien sekä marjojen kanssa.
Vinkki: pannareihin saa helposti uutta makua kun vaihtaa vaniljajauheen esimerkiksi kaneliin tai kardemummaan.

IMG_9679

Mitä mieltä pannukakuista? Nämä tuntuvat olevan jonkinsortin trendi tällä hetkellä ja omasta mielestä nämä ihan oikeasti pannulla paistetut versiot ovat paljon parempia kuin uunissa tehty epämääräinen levy, joka ei rehellisesti itselläni koskaan ole onnistunut kunnolla. 
Lähiaikoina voisin julkaista toisenkin pannariohjeen, jos kiinnostusta löytyy! Ja se on itse asiassa näistä omista kokeiluistani vähän terveellisempi versio ja tykkään siitä itse milteipä enemmän :)

2 kommenttia: