17.1.2015

Tomaatti-mozzarella piirakka

Harvemmin leivon mitään suolaista, mutta tänään ajattelin leipoa töihin vietäväksi jotain muuta kuin makeaa ja päädyin tähän tomaatti-mozzarella piirakkaan, josta tuli aika mainio, vaikka itse sanonkin! Työkaverit tykkäsivät myös tosi paljon :)

IMG_9559

Tomaatti-mozzarella piirakka (sopiva 28 cm vuokaan)

pohja:
100 g margariinia
3½ dl vehnäjauhoja
3 rkl pestoa

täyte:
200 g kirsikkatomaatteja
125 g mozzarella kuulia
basilikan lehtiä
1 dl mozzarella juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria

IMG_9562

Valmista ensin pohja: nypi margariini ja jauhot tasaiseksi muruseokseksi, sekoita joukkoon pesto ja tarvittaessa ruokalusikallinen tai pari vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi palloksi ja anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Taputtele se sitten vuuan pohjalle (jos käytät kertakäyttöisen piirasvuuan sijaan tavallista, muista voidella se) tasaiseksi, pistele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 175 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Valmista täyte: leikkaa tomaatit puoliksi ja asettele ne sekä mozzarella pallerot esipaistetun pohjan päälle. Nypi joukkoon tuoreita basilikan lehtiä (niiden puuttuessa kuivattu basilikakin käy) ja niiden päälle ripottele juustoraaste. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma sekä mausteet, sekoita tasaiseksi. Kaada munakerma juuston ja tomaattien päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

2 kommenttia:

  1. Oooh nam! Tätä on pakko kokeilla näyttää super hyvältä! :)
    Ja ihana tää sun blogin ulkoasu, varsinkin toi banneri! Jään kyllä lukijaksi!!

    http://petrajanica.blogspot.fi

    VastaaPoista