8.4.2015

Hurmaava suklaakakku

Mulla ei ollut minkäänlaista aikomusta leipoa suklaakakkua pääsiäiseksi, mutta nähtyäni houkuttelevan kuvan selailtuani vanhempaa Maku-lehteä, oli ihan pakko. Olen tähän ikään mennessä leiponut niin paljon, että kuvan nähdessäni osaan suunnitella ja hahmottaa, miten sen itse tekisin, niin etten välttämättä tarvitse alkuperäistä reseptiä ollenkaan (ellen tee itselleni jotain täysin uutta ja vieraammista raaka-aineista). Niin kävi tämänkin kakun kanssa.
Tässä kakussa on kaksi jujua: oikea kakkupohja ja massiivinen koristelu. Pohjan voi toki tehdä kekseistäkin, etenkin, jos aikaa on vähemmän tai käytettävissä ei ole uunia. Pohjaan/täytteeseen voi käyttää tummaa- tai maitosuklaata makunsa mukaan, itse käytin pohjaan tummaa suklaata ja täytteeseen maitosuklaata. Tummalla suklaalla saa tummemman värin ja voimakkaamman maun (jolloin sokeria voi joutua lisäämään hieman).

IMG_2202
Hurmaava suklaakakku (sopiva 24-26 cm irtopohjavuokaan)

pohja:
100 g suklaata
60 g voita/margariinia
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g suklaata
½ dl sokeria
5 liivatelehteä
päälle:
vaahtokarkkeja
suklaakastiketta
keksimuruja/nonparelleja/suklaarouhetta

Pohjan valmistus:
Sulata mikrossa miedolla teholla suklaa ja voi/margariini sulaksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen ja lopuksi hieman jäähtynyt suklaa-voisula. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina sen päälle tasaisesti. Anna paistua 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täytteen lisäämistä.

Täytteen valmistus:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri, vatkaa notkeaksi. Lisää tuorejuusto ja suklaasula kermavaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kiehauta pieni määrä vettä, liota liivatelehdet siihen ja kaada norona täytteen joukkoon samalla vatkaten. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja koristele samantien vaahtokarkeilla, jotta ne tarttuvat täytteeseen. Vaahtokarkkien lisäksi voi käyttää suklaakastiketta, suklaakeksimurua tms. (itselläni oli Marianne-murskaa, joten laitoin sitä.) Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään neljä tuntia. 

IMG_2205 IMG_2204

2 kommenttia: