13.6.2015

Dún Laoghaire

Viikko viimeisestä reissupäivästä Irlannissa on vierähtynyt, joten eiköhän olisi aika potkaista pihalle viimeiset kuvat sieltä ja siirtyä elämässä eteenpäin!

Kolmas puolipäiväretken kohde meillä oli kaupunki nimeltä Dún Laoghaire. Kuten meillä Suomessa kaksikielisenä maana on joillakin paikkakunnilla ja kaupungeilla kaksi eri nimeä, ruotsin- ja suomenkielinen niin myös Irlannissa useimmilla paikoilla on sekä englannin- että iirinkielinen nimi. Kyseinen kaupunki kuuluu niihin, joilla ei ole ollenkaan englanninkielistä vastinetta.
Joka tapauksessa Dún Laoghaire on Dublinin esikaupunkialuetta ja tänne oli myös lyhin matka. Se on tärkeä satamakaupunki, mikä näkyy selvästi kaupungin ilmapiirissä. Satama-aluetta kiertää kaksi "laituria" (eng.kielinen sana pier), jossa mekin kävimme kävelemässä ja oli paikallisten suosimaa lenkkeily- ja kävelyaluetta myöskin.
Kaupunki oli myös kaikista kolmesta vierailemammesta kaikista isoin, kauppoja ja ruokapaikkoja sekä jopa ostoskeskus oli melko laaja valikoima. Pääkadun nimi on George's Street.

En tiedä mikä on Dún Laoghairen majoituspaikkojen tilanne, mutta voisin kuvitella että hinnat ovat paljon edullisempia kuin Dublinissa ja koska junamatkat ovat edullisia ja kestää n. 20 minuuttia, on tämä esikaupunki varteenotettava majapaikan sijainniksi. Ja jos sattuu Dublinissa pörräämään toimettomana (mitä tosin hieman epäilen), kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi tämä paikka, varsinkin jos sää yhtään suosii!

IMG_4224 IMG_4179 IMG_4152 IMG_4189 IMG_4209 IMG_4170 IMG_4210 IMG_4217 IMG_4227 IMG_4220 IMG_4186 IMG_4219
Minusta olisi kiva kuulla, mitä mieltä olette olleet näistä kevään matka-aiheisista postauksista (Köpis ja Irlanti)? Kaikki löytyvät tunnisteen "matkat" alta ja molemmille on myös omat tunnisteensa oikeassa sivupalkissa.
Mä niin haaveilen, että pääsisin vielä syksymmällä reissaamaan jonnekin (meillä on ollut puhetta reilaamisesta yhden kaverin kanssa mutta se ajatus on jäänyt hieman sivummalle, pitääpi ottaa puheenaiheeksi jälleen! Takataskussa olisi myös puoliksi maksettu Italianmatka, jonka isäni oli jostakin voittanut, joten saa nähdä millaiseen ratkaisuun tässä päädytään!) ja tarkoitus olisi alkaa säästämään niin, että ensi vuoden puolella olisi sitten mahdollisuus matkustaa jonnekin kauemmas, kuten Aasiaan, Amerikkaan tai Australiaan :)

2 kommenttia: