23.6.2015

Kana-fetapiiras

Tämä kyseinen piirakka oli aikoinaan meidän perheen suosikki ja tein sitä tosi usein (todennäköisesti hieman erilaisena versiona, koska alkuperäistä reseptiä en muistanut eikä se ollut saatavillani), mutta jotenkin se jäi vähitellen unholaan. Jostakin mielen uumenista se kuitenkin muistui mieleeni ja se tuntui sopivalta huikopalalta tähän melko kesäiseen vapaapäivääni.

IMG_4665
Kana-fetapiiras (sopiva tavalliseen piirasvuokaan)

pohja:
150 g voita tai margariinia
1½ dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl piimää
täyte:
200 g broilerin fileesuikaleita
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
suolaa, pippuria, basilikaa
päälle rucolaa

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin. Sekoita pehmenneeseen voihin kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, sekä hieman suolaa, ja nypi murumaiseksi, tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen piimä ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Levitä taikina piirasvuokaan reunoja myöten, pistele pohjaan reikiä pohjaan haarukalla. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tällä välin esivalmistele täytteen komponentit: paista kana ja mausta maun mukaan. Leikkaa tomaatit halki. Yhdistä kerma ja kananmunat sekä mausteet ja vatkaa sekaisin.
Kun pohja on esipaistunut, lado täytteen sen päälle: kanat, fetajuustokuutiot, tomaatinpuolikkaat, munakerma ja lopuksi juustoraaste. Paista piirakkaa vielä puolisen tuntia 175 asteessa.
Anna valmiin piiraan jäähtyä hieman ja laita päälle reilusti tuoretta rucolaa. 

IMG_4669 IMG_4674

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti