12.1.2016

Banaani-kinuskimuffinit

IMG_0770

Banaani-kinuskimuffinit (n. 15 kpl)

3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 kypsää banaania
n. 400 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 dl öljyä (rypsi, oliivi tms.)
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
kinuskikastiketta koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa astiassa banaanit ja n. puolet karamellisoidusta maitotiivisteestä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Yhdistä se muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin (muffineita tehdessä kannattaa aina käyttää muffinivuokaa, koska silloin muoto pysyy hyvänä ja taikina pääsee kohoamaan kunnolla). Lusikoi jokaiseen muffiniin nokare jäljelle jäänyttä karamellisoitua maitotiivistettä. Paista uunissa 175 asteessa n. 15-18 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja valmista sitten kuorrute: sekoita tuorejuuston joukkoon loput karamellisoidusta maitotiivisteestä ja tomusokeri. Levitä muffinien päälle tai halutessasi pursota. Koristele kanelijauheella ja kinuskikastikkeella. 

IMG_0766 IMG_0768

Psst! Jos kaupassa ei ole valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, sen voi valmistaa myös itse: ota tavallisesta kondensoidusta maitotölkistä etiketti pois ja keitä tilavassa kattilassa 1-2 tuntia (tölkin pitää olla veden alla koko ajan). Olen kokeillut ite tätä kerran ja toimii! Mutta koska vie aikaa niin paljon, ostan valmiina mikäli mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti