26.1.2016

Sinihomejuustolla maustettu pekoni-purjopiiras

Pitkästä aikaa suolaisen piirakan ohjetta! Tällä kertaa päädyin tekemään pekoni-purjosipuli piirakan ja kun kaapista sattui löytymään vielä sinihomejuustoa, niin mikä ettei sitä laittais vielä mukaan! Tästä tuli muuten oikein maistuvaa.

IMG_1085

Sinihomejuustolla maustettu pekoni-purjopiiras

150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
paketti pekonia (n.120-150 g)
pieni purjo
50 g sinihomejuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria rouhittuna

Valmista piiraan pohja: nypi voi ja jauhot murumaiseksi massaksi, lisää suola ja sitten parin ruokalusikallisen verran vettä ja vaivaa tasaiseksi palloksi, nosta jääkaappiin tekeytymään 15-30 minuutiksi. Tällä välin pese purjosipuli huolellisesti ja leikkaa siitä n.2/3 pieneksi silpuksi (tai kokonaan, jos haluat erityisen paljon purjoa). Leikkaa pekoniviipaleet myöskin pieniksi kuutioiksi (tavalliset sakset ovat tähän kaikista parhain vaihtoehto). Lämmitä uuni 175 asteeseen, voitele piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti siihen. Esipaista pohjaa uunissa noin kymmenen minuuttia. Tällä välin freesaa purjo sekä pekoni kevyesti, niin että sipuli hieman pehmenee ja pekoni saa hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Levitä pekoni-purjoseos esipaistetun pohjan päälle, murenna päälle sinihomejuusto ja kaada päälle yhdistetyt ja keskenään hyvin sekoitetut muna ja kerma. Mausta halutessasi vielä mustapippurilla. Jatka paistoa uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on kauniin värinen ja muna-kerma hyytynyt. 

IMG_1090

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti