9.1.2016

Vohvelit

Kerroinkin saaneeni joululahjaksi vohveliraudan ja tässä on nyt muutamaan otteeseen vohveleita väännetty! Niiden tekeminen onkin yllättävän aikaa vievää, sillä taikinan pitää antaa ensin turvota ja koko taikinan paistamiseen menee helposti puolisen tuntia. Vaan ei se mitään, nämä on hyvä pitää kiireettömien hetkien herkkuina! Toistaiseksi oon tehnyt vain makeita vohveleita, mutta jatkossa pitää kokeilla myös suolaisia versioita.
En tiedä kuinka moni teistä omistaa vohveliraudan, mutta ajattelin tulla kertomaan eilisen vohvelireseptin, kun se osoittautui niin hyväksi (parempi kuin edeltäjänsä!).

IMG_0567

Vohvelit (n. 10-12 kpl)

3 kananmunaa
2 dl maitoa
3 dl kivennäisvettä
50 g voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää siihen maito sekä kivennäisvesi. Sulata voi/margariini mikrossa miedolla teholla. Sekoita kuivat aineet keskenään tasaisesti ja yhdistä sitten muna-kivennäisvesi-maitoseokseen. Lopuksi lisää joukkoon voi sula. Vatkaa taikina tasaiseksi, niin että mahdolliset paakut häviävät (jos haluaa oikein tasaista, kannattaa kuiva-aineet siivilöidä joukkoon). Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista vohvelit raudassa raudan omien ohjeiden mukaisesti.
Me syötiin näitä mansikkahillon ja vaniljakastikkeen kanssa, mutta näiden kanssahan voi nauttia mitä tahansa! Marjoja, hedelmiä, rahkaa, kermavaahtoa, jäätelöä ja sitten tietenkin kaikki suolaiset vaihtoehdot, mutta niille mä tekisin ehkä hieman erilaisemman taikinapohjan.

IMG_0571

Jos joku nyt innostui vohveleista, niin rautoja saa aikalailla kaikissa hintaluokissa, omani taisi olla alle pari kymppiä. Kestävyydestä en osaa sanoa, mutta varmaan huolellisella putsaamisella ja ohjeiden noudattamisella kestää hyvin. Jos teillä sen sijaan on jo vohvelirauta, niin millaisella kombolla tykkäätte vohveleita syödä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti