29.1.2016

Nachokanahampurilaiset

Täysin itsetehdyt hampurilaiset on mun mielestä parasta ikinä. Vähän vaivaahan ne vaatii, mutta lopputulos on kyllä huippu! Tällä kertaa mie päätin jättää jauhelihat kauppaan ja laitoinkin näiden väliin nacholeivitettyä kanaa!

IMG_1165


Sämpylät (8-12 kpl koosta riippuen)

5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 rkl oliiviöljyä
n. 13 dl jauhoja (omasta mielestä parhaat sämpylät tulee, kun käyttää Myllärin hurjan viljaista sämpyläjauho-sekoitusta)

Sekoita hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta taikina lisäämällä noin puolet jauhoista, sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kananmuna (ei pakollinen, kananmunan voi halutessaan jättää pois). Lisää loput jauhoista taikinaan käsin vaivaten. Tämä on todella ärsyttävä vaihe ainakin omasta mielestäni, mutta kunnon vaivaus takaa hyvät sämpylät. Jos ohjeessa annettu jauhomäärä ei meinaa riittää ja taikina on edelleen löysää ja tarttuvaa, lisää puoli desiä kerrallaan lisää. Lopuksi, kun taikina alkaa olla valmis, lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hieman lisää, että se sekoittuu tasaisesti joukkoon. Kohota taikinaa ainakin yhden tunnin ajan. Vaivaa taikinaa sitten taas lisää ja muotoile siitä haluamasi kokoisia sämpylöitä (hampurilaisia varten kannattaa tehdä hieman isompia, jotta ne on helpompi täyttää) ja anna kohota vähintään puoli tuntia lisää. Paista sitten uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja pohja myös. Anna jäähtyä hieman.

Nacho-leivitetyt kanat (4 pihviä)

230-260 g broilerin ohutleikettä tai sisäfilettä
1½ dl piimää
reilu 100 g nachoja
paprikajauhetta
cayannepippuria

Leikkaa broilerin ohutleikkeet/rintafileet puoliksi, niin että saat neljä n. 60-70 grammaista pihviä. Murenna nachot jauhomaiseksi seokseksi blenderissä tai murskaa käsin. Sekoita joukkoon paprikajauhe sekä cayannepippuri. Pyörittele broilerit ensin piimässä, ja sitten nachojauhoissa. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai hieman kauemmin, mikäli palat ovat erityisen paksuja.

IMG_1171

Chilimajoneesi

120 g maustamatonta majoneesia
2 rkl sweet chili -kastiketta
puolikas chili

Leikkaa chili pieniksi paloiksi ja sekoita ainekset keskenään.

Valkosipulidippi

200 g ranskankermaa
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
yrttisekoitusta (itse käytin vain basilikaa ja oreganoa)

Leikkaa valkosipulinkynnet pieneksi murskaksi ja sekoita ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään vähintään puolen tunnin ajan.

Ohje bataattiranskalaisiin löytyy täältä

IMG_1173

Sitten eri muuta kuin kokoamaan! Tuoretta salaattia, tomaattia, maustekurkkua, tavallista kurkkua, cheddarjuustoa...me kokeiltiin laittaa sinihomejuustosiivuja näihin hamppareihin ja vaikka ne oli mukavan erilainen lisä, niin kyllä se vanha kunnon cheddar on parempi! Ens kerralla laittaa tota homejuustoa sitten dippiin :)

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvältä näyttää! Ite tehdyt hampparit ja bataattiranskikset on munkin suuria lemppareita :)

    http://marjukkakatariina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä hyvää ja sai paljon kehuja osakseen :) Hyvää tulee ku viitsii tehdä!

      Kävin kurkkimassa sun blogia ja tykästyin siihen niin kovasti, että aloin seuraamaan :)

      Poista
  2. Pakko kokeilla joskus noita nachokanoja! =) Pitää sit vaan keksiä tolle piimälle muutakin tekemistä, ku sitä ei tuu juotua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ja piimää ei oo pakko käyttää, uskoisin että ihan maustamaton jugurttikin ajaa melko saman asian :) ite oon käyttäny näissä piimää paljon siksi, ku lukemissani resepteissä on käytetty sitä paljon. Leivittää voi myöskin kananmunaa tai ihan vaan ruokaöljyäkin käyttämällä, pääasia että lihan pinta on ns.märkä, että siihen jauhot ja murut tarttuu :) enkä usko, että maku/rakenne muuttuu merkittävästi jos piimän korvaa jollain muulla :)

      Poista