Ihana uuniomena-kinuskikakku (sopiva n. 26 cm irtopohjavuokaan)
pohja:
n. 180 g Kaneliässä-keksejä (tai jotain muita kanelikeksejä)
n. ½ dl jotakin nestettä kuten kivennäisvettä, soija- tai kauramaitoa, omenamehua
täyte:
2 dl kermaa
400 g Arla Ihana rahkaisaa uuniomena jugurttia
250 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
ripaus kanelia
n. 1 dl kinuskikastiketta
päällinen:
1½ dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
Murskaa kanelikeksit pienehköksi muruksi esim. blenderissä tai muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sekoita sitten kulhossa neste keksimurun joukkoon, niin että ne juuri ja juuri kostuvat, jos nestettä menee liikaa pohjasta tulee niin sanotusti tahmea ja valmiin kakun leikkaaminen pohjaa myöten on haastavampaa. Taputtele sitten keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti.
Täytteen valmistus: laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.Vatkaa sitten kerma vaahdoksi, lisää siihen puolet tuorejuustosta ja jugurtista, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loppu tuorejuusto ja jugurtti, mausta ripauksella kanelia. Keitä pieni määrä vettä ja liota pehmeät liivatelehdet siihen. Sekoita täytteen joukkoon tasaisesti koko ajan miedolla teholla vatkaten. Pyöräyttele lopuksi kinuskikastike täytteen joukkoon niin, että se jää täytteeseen selvästi raidoiksi, eikä sekoitu tasaisesti joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi, sitten valmista vielä päällinen: pehmitä taas liivatelehdet kylmässä vedessä, keitä sen jälkeen pieni määrä vettä kiehuvaksi, sulata liivatelehdet siihen ja sekoita tasaiseksi kinuskikastikkeen kanssa. Kaada kinuskikastike sitten varovasti täytteen päälle ja anna kakun sen jälkeen tekeytyä ja hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti