2.1.2015

Herkullinen valkosuklaakakku

Se olis aika tämän blogin ensimmäiselle leivonta-aiheiselle postaukselle! Viime aikoina on tullut leivottua harmittavan vähän ja silloinkin kun olen, kuvat on syystä tai toisesta jääneet ottamatta.
Mutta tässä olisi nyt ohjetta helpolle valkosuklaa-juustokakulle, jota tein sekä jouluna että uutenavuotena.

Kakku on sopiva 26-26 cm irtopohjavuokaan.

IMG_8788

Pohja:
200 g suklaakeksejä
60 g voita

Suklaakekseinä voi käyttää esim. perus Dominoita tai jotakin vastaavanlaisia täytekeksejä. 
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita tasaisesti sulatetun voin kanssa. Taputtele tiiviisti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa (n. 400 g)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
250 g valkosuklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää siihen kondensoitu maito (löytyy useimmiten kaupoista jostakin kohtaa säilykehyllyä) ja jatka vatkaamista. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se vaahtoon. Lopuksi kiehauta tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää täytteen joukkoon. Levitä täyte kekskipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään parin tunnin ajan.
Koristele haluamallasi tavalla.

IMG_8782

2 kommenttia:

  1. Sun blogis näyttää ensivaikutelmaltaan tosi kivalta. :) Toi bannerin fontti on aivan ihana, ja kirjotat tosi hyvin. Btw, oot tosi nätti ja ihanat hiukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas nyt niin monta kehua että huh! :) Kiitos sinulle <3

      Poista