9.1.2015

Mukikakku

Voisko joku kertoa, että miten minunlaiseni sokerihiiri löysi niinkin ihanan, helpon ja nopean asian kuin mukikakut vasta nyt?? Yksi resepti kuvineen tuli vastaan Bloglovinin syötteessä jokunen ilta sitten ja siitähän se idea sitten lähti. Ihan pakko kokeilla! Kokeilinkin sitten pariin otteeseen ja löysinkin itseäni miellyttävimmän reseptin itse kokeilemalla, ja ajattelin ilahduttaa sillä teitäkin. 

Mukikakussa ihan parasta tosiaa on se, että raaka-aineet löytyy käytännössä kaikilta ja niitä tarvitsee ihan nimimaalisen vähän. Valmistukseen menee suurinpiirtein kaksi minuuttia ja tämän voi syödä heti! Erilaisia yhdistelmiä voi keksiä varmaan loputtomiin, mutta itse lähdin liikenteeseen tutusta ja turvallisesta suklaakakusta.

IMG_9152

Mukikakku (yhdelle)

2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
2 rkl sulatettua voita
2 rkl maitoa
1 keltuainen
(3 palaa suklaata)

Valitse reilunkokoinen muki. Aloita sulattamalla voi mukissa ja tämän jälkeen sekoita joukkoon kaikki muut ainekset tasaisesti. Kypsennä mikrossa 50-80 sek riippuen siitä, haluatko kakusta mutakakkumaista vai kiinteämpää. Kuvissa oleva mukikakku oli mikrossa 50 sek ja siitä tuli ihanan mutakakkumaista.
Lopputulos näyttää tosiaan hiema epäilyttävältä, mutta tää on ehdottomasti loistava keksintö niihin iltoihin, kun tekisi mieli jotain helppoa ja mielellään mahdollisimman vähän vaivalla. Yksineläville myös mainio juttu, koska ei tarvitse tehdä kokonaista kakkua joka jää kaappiin odottamaan syöjäänsä. Tässä on just sopiva annos. Tosin voin kertoa että näihin jää vähän koukkuun...

Hehkutinkohan nyt tarpeeksi?

IMG_9154 IMG_9158

4 kommenttia:

  1. kerran kokeilin tollasta ja maistu iha vehkeelle :(

    VastaaPoista
  2. Voi ihastuin hirmuisesti sun blogiin, ihanan persoonallinen! :) Ja sulla on muuten ihan järjettömän kaunis nimi, hahah :D

    VastaaPoista