6.1.2016

Kinuski-puolukkakakku

IMG_0400

Hiljattain tuli eräässä blogissa (en enää kyllä muista missä) vastaan kuvia tämmöisestä kakusta. Tätä olen tehnyt joskus ennenkin, mutta en yhtä tyytyväisin tuloksin :D Puolukka ei ole henkilökohtaisia suosikkejani, mutta tää kakku on sangen sopiva yhdistelmä makeaa kinuskia ja kirpsakkaa puolukkaa - maut on aikalailla tasapainossa.

Kinuski-puolukkakakku (sopiva 22-26 cm irtopohjavuokaan)

120 g kaurakeksejä
75 g margariinia/voita
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1½ dl kinuskikastiketta
2 dl puolukoita
5 liivatelehteä

IMG_0399

Murskaa kaurakeksit muruksi blenderissä tai muovipussin sisällä esim. kaulinta apuna käyttäen. Ota keksimurusta noin 1½ dl talteen myöhempää varten. Sulata voi/margariini ja yhdistä se suurempaan osaan keksimurua. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää 1 dl kinuskikastiketta ja sekoita. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, keitä pieni määrä vettä (n.½ dl) ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita täytteen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.
Kokoaminen: kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Tämän jälkeen ripottele suurin osa puolukoista täytteen päälle, sekä osa talteen otetuista keksimuruista sekä kinuskikastiketta. Sekoita komponentteja hieman täytteen joukkoon, jotta ne eivät pääse ns. valumaan välistä pois. Kaada sitten loput täytteestä puolukoiden päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa useiden tuntien ajan, mieluiten yön yli. Ennen tarjolle laittoa koristele kakku jäljelle jääneillä puolukoilla, keksimurulla sekä kinuskikastikkeella. 

IMG_0402 IMG_0405

2 kommenttia:

  1. Voi että niin ihanasti tehty toi sun banneri ja sairaan kivoja kuvia siinä, jäin vaan tuijottamaan❤
    Ja ihan super herkullisen näkönen kakku!

    http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

    VastaaPoista