15.7.2016

Raikas mansikkajäätelö

Tapahtuipa eräänä päivänä seuraavaa: oli kasa erilaisia raaka-aineita, joista oli alunperin tarkoitus tulla jotain aivan muuta, mutta sitten iski inspiraatio ja niinpä noista raaka-aineista syntyikin raikas ja äärimmäisen mansikkainen kotitekoinen jäätelö!
Jäätelön valmistamiseen löytyy ohjeita ja reseptejä vaikka kuinka ja sitä saa kotioloissa valmistettua oikein näppärästi ilman mitään ylimääräisiä vehkeitä tai erikoisempia raaka-aineita. Koostumukseltaanhan kotitekoinen jäätelö ei tietenkään vastaa täysin kaupasta saatavia versioita, ellei omista jäätelökonetta ja käytä valmistuksessa mm. glukoosisiirappia, mutta kuulkaa, ei se mitään! Mie ajattelin jakaa teille tämän oman mansikkajäätelöreseptin, joka sai hurjasti kehuja. 

IMG_7797 IMG_7799  
Kotitekoinen mansikkajäätelö

n. 400 g mansikoita
200 g Valio makea mansikka maustettua rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl sokeria

Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa sitten kerma. Lisää kerman joukkoon mansikkarahka ja noin 3/4 mansikkasoseesta. Kääntele joukkoon muna-sokerivaahto ja kaada massa pakkasen kestävään rasiaan. Kaada lopuksi jäljelle jäänyt mansikkasose joukkoon ja kääntele lusikalla jäätelömassan joukkoon mansikkaisen makuraidan luomiseksi. Laita pakkaseen ja anna jäätyä noin 4-5 tuntia ennen tarjoilua. Jäätelön voi tehdä myös edellisenä päivänä. Ota jäätelö hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään ennen tarjoilua (huomattavasti aiemmin kuin ottaisit kaupan jäätelön, etenkin, jos jäätelö on ollut pakkasessa esim. yön yli). Ja sitten vaan nauttimaan! 
Jos tästä haluaa aavistuksen verran kermaisemman, niin kannattaa lisätä toinen desi kermaa ohjeeseen, mutta mulla oli vain desin verran kuohukermaa, joten siksi laitoin sen reseptiinkin niin :) Mansikoiden tilalla voi hyvin käyttää myös esim. mustikkaa tai vadelmaa! Mie sain tästä kieltämättä pienen jäätelökipinän eikä tää varmasti jää kesän ainoaksi kotijäätelökokeiluksi!

6 kommenttia:

  1. Uu, pitää kyllä ehdottomasti laittaa kokeiluun tuo resepti, näyttää ihan älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Ihmeessä kokeiluun! :) Netissä on hurjasti jäätelöreseptejä joita voi helposti muokkailla omaan makuun! :)

      Poista
  2. Mä rakastan jäätelöä yli kaiken, joten voisin laittaa tän reseptin kokeiluun! :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, oon vaan yrittänyt vähentää jäätelön syömistä sen takia, että välttelen maitotuotteiden käyttöä mahdollisimman paljon. Vähän luulen että kasvipohjaisen jäätelön tekeminen kotioloissa ei ehkä onnistu näin hyvin :(

      Poista
  3. voi juku, näyttääpä herkulliselta! Pitääkin kokeilla tätä jokupäivä =)

    VastaaPoista