4.7.2016

Maidoton mangojuustokakku

Tiedän, tiedän - nää kakkureseptit tulee teiltä varmasti jo korvista ulos, mutta mie lupaan, että tämän maidottoman juustokakkureseptin jälkeen kokeilen jotain ihan toisenlaista! Mutta äitini luona oleillessa äiti toivoi, että tekisin mangon makuisen "juustokakun", ilman maitotuotteita siis, joten olihan se toive toteutettava :) Mie olen aiemminkin julkaissut tässä blogissa mangojuustokakun ohjeen, ja se löytyy täältä. Se on kuitenkin se perinteinen versio oikeine tuorejuustoineen ja kermoineen ja muutenkin vähän erimakuinen, joten laitetaanpa nyt sitten tämä maidoton versio myöskin tänne!

mangokakku mangokakku 2


Maidoton mangojuustokakku

pohja:
n. 100 g kaurakeksejä
3/4 dl mantelimaitoa (tai jotain muuta vastaavaa kasvimaitoa)

täyte:
2 dl Alpro vispiä
1 dl Oatly vaniljakastiketta
150 g Oatly Påmackan -tuorejuustovalmistetta
2 dl mangososetta
½ dl sokeria (voi halutessaan jättää pois, mutta käyttämäni mangot eivät olleet kovin makeita)
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
appelsiinimehua

päällinen:
reilu 1 dl mangososetta
1 liivatelehti
appelsiinimehua

Kakussa voi käyttää joko tuoretta mangoa, pakastemangokuutioita tai valmiita, sokeroimattomia mangososeita. Itse käytin pakastemangokuutioita, jotka ensin sulatin ja sitten soseutin. Yhteensä mangoa tarvitsee noin 250-300 g (eli jos haluaa käyttää tuoretta mangoa niin ainakin 400 g, koska kuoret ja kivi pitää ottaa pois ja niistä tulee painohävikkiä jo aika paljon).
Pohjan valmistus: murskaa keksit pieneksi muruksi joko blenderissä tai muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita yhdessä mantelimaidon kanssa tasaisen kosteaksi mössöksi. Pingota leivin- tai voipaperi irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 20-24 cm) ja taputtele pohja tasaisesti pohjalle. Levitä kevyt kerros öljyä vuuan reunoille, jotta kakku valmiina ollessaan irtoaa vuuasta paremmin.

Täyte: valmista ensin mangosose, mikäli et käytä valmista sosetta. Laita sitten liivatelehdet (huom. myös päällisen 1 liivatelehti) pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispautuva soijakerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljakastike sekä tuorejuustovalmiste, mausta halutessasi sokereilla tai/ja vaniljajauheella. Ota mangososeesta osa, noin reilu desi talteen ja sekoita muu sose täytteen joukkoon. Lopuksi kiehauta pieni määrä appelsiinimehua ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä pieni tovi ja lisää sitten täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle.

Päällinen: kuumenna jälleen pieni määrä appelsiinimehua kiehuvaksi ja liota pehmennyt liivatelehti siihen. Sekoita mehu sitten mangososeen joukkoon ja levitä seos tasaisesti täytteen päälle hitaasti kaataen, jotta päällinen jää nimenomaan päälle, eikä sekoitu täytteeseen. (Tämän vaiheen voi toki tehdä hieman myöhemminkin, kun itse kakku on jo ehtinyt hyytyä jonkin aikaa jääkaapissa.) Laita sitten kakku hyytymään jääkaappiin useamman tunnin ajaksi. Itse koristelin kakun hyytymisen jälkeen sulalla suklaalla (eli heh, kakku ei ole täysin maidoton, koska käytin maitosuklaata, kun muuta ei ollut), mutta koristelussa voi käyttää mitä tahansa tai jättää pinnan yksinkertaisen pirteän keltaiseksi. 

mangokakku 3

6 kommenttia:

  1. Upean näköinen kakku! Kyllä maistuis. :)

    VastaaPoista
  2. Ai että, näyttää kyllä niiin herkulliselta! Menee ehdottomasti kokeiluun :3 Ja kakkureseptejä ei voi koskaan tulla liikaa :D

    Heitin sulle myös haasteen, sillä pidän blogistasi kovasti♥
    http://mammamiiau.blogspot.fi/2016/07/blogger-recognition-award.html
    Vastaanottaminen on täysin vapaaehtoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ kävinkin vastaamassa siulle suoraan haasteeseen :) Hahah joo mustakin tuntuu, ettei kakkureseptejä voi olla koskaan liikaa, tai herkkureseptejä ylipäätään :D

      Poista
  3. Onpa ihanan näköinen juustokakku! Mäkin tykkään paljon leipoa ja tätä täytyy ehdottamasti kokeilla! :-)

    http://jasmminemaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kiitän! Ja hienoo jos menee kokeiluun, toivottavasti onnistuu hyvin! :)

      Poista