26.3.2015

Ainutlaatuinen

IMG_1952 IMG_1942 IMG_1944 IMG_1951
neule H&M / hame Cubus / kengät H&M / koru Glitter

Joskus on päiviä kun haluaisi olla joku muu jossain muualla, tai ainakin kadehtia jota kuta toista. Minullakin on toisinaan niitä päiviä, kun yksinkertaisesti ei osaa nähdä omassa sen hetkisessä tilanteessaan mitään hyvää. Tänään minulla ei ole sellaista päivää.

Tänään olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen siitä, että olen minä. Vaikka peilistä katsoo meikitön sotkunuttura mukavuusvaate -ihminen, jolla on hieman tekemistä kroppansa kanssa ennen kuin voi oikeasti kävellä itsevarmasti paikassa kuin paikassa. Ja söin juuri kolme suklaakeksiä.
Tällaisina päivinä aina ymmärtää, että vaikka minulla ei ole kaikkea maailman hienouksia, ole yleisellä tavalla kaunis tai korkeasti koulutettu hyvätuloinen nuori, minulla on aina, ihan aina jotain, mitä kenelläkään muulla ei ole: minä olen minä. Ja minä rehellisesti yhtään sen sanomista pelkäämättä voin sanoa, että pidän itsestäni ja millaiseksi ihmiseksi olen kasvanut. 

Ainainen ongelma taitaa olla se, etten uskalla tuoda sitä kovin hyvin julki. Vetoan mielessä usein yhteiskunnallisiin normeihin joiden mukaan pitäisi käyttäytyä ja hoitaa hommat, vaikka niillä ei ole mitään suoraa yhteyttä minun persoonallisuuteeni. Ehkä kyseessä on alitajuntainen suojautumiskeino, mikä taas sinällään on ristiriitaista, koska yleisellä tasolla minua ei juurikaan kiinnosta mitä joku minusta ajattelee. Ennakkoluuloihin tukeutuminen on jokaisen oma moka eikä minun tarvitse kantaa vastuuta siitä, jos en ole jonkun oletuksien ja mallien mukainen. Eikä sitä tarvitse pyytää anteeksi.

Minä haluan olla ainutlaatuinen, haluan olla minä. Aion ottaa täksi kevääksi minä-projektin ja keskittyä itseeni ja uskaltaa sekä olla enemmän. Unohtaa kaikki säännöt ja suositukset, mallit ja oletukset, koska en tarvitse niistä mitään. Tarvitsen vain positiivista energiaa ja uskoa itseeni, niin kuin ihan jokainen meistä. Eläminen on monta kertaa upeampaa, kun on tyytyväinen siihen mitä on, koska nimenomaan minä olen se, jonka kanssa minun pitää elää loppuelämäni ajan. 

2 kommenttia: