8.3.2015

Light colors

Ensinnäkään en aio toivottaa hyvää naistenpäivää, koska olen oikeasti ehkä maailman antifeministisin nainen ikinä ja toisekseen koska nää kalenterijuhlat on hanurista. Olen onnekseni löytänyt rinnalleni arvoiseni miehen joka sisään astuessaan tuhahti "vitun naistenpäivä." Tässä taloudessa ei ole anneltu kukkia kenellekään ja olen siihen täysin tyytyväinen. Jääkaapissa tosin odottaa kakku, mutta sillä ei sinällään ole mitään tekemistä naiseuteni kanssa vaan koska mulla on tänään viikon ainoa vapaapäivä ja halusin sen kunniaksi leipoa jotain :)

IMG_1090 IMG_1110 IMG_1103 IMG_1101 IMG_1105
neuletakki H&M / toppi Gina Tricot / farkut H&M / tennarit H&M / korvakorut Primark

Vähän on tämmöinen bad face- ja hairday (mihin nää etuhiukset voi tunkea??), mutta vaatteet on ihan kivat. Useimmiten tulee pukeuduttua enemmän tummiin vaatteisiin, joten tällainen koko vaalea on ihan kivaa vaihtelua. Olen myös jostain syystä tykästynyt korkeavyötäröisiin farkkuihin (minä en todellakaan aio lähteä farkuissa mukaan tähän 70-luvun purjelahkeiden liigaan) ja poikaystävän kommentti näistä olikin "ihan samanlaiset kuin Twin Peaksissa niillä kaikilla muijilla!" Jep, näin meillä tänään.

Psst! Mulla kuus työvuoroa jäljellä (niiden pituuksista ei sitten lähetä puhumaan...) jjeee!

9 kommenttia:

 1. Ihana asu Metta! Sopii tosi hyvin yhteen noi vaaleat värit. Ihanan keväinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) pitänee pukea tämän suuntaista enemmänkin!

   Poista
 2. Ihanan värinen asu sinulla, sopii hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Olen aika järkyttynyt kun kuvailet itseäsi antifeministiksi. Toivon todella, että kuulut ihmisiin, jotka eivät tiedä feminismi-sanan merkitystä sen sijaan että todella vastustaisit tasa-arvoa.
  Ruusut ja suklaahan eivät todellakaan ole syy, miksi naistenpäivää vietetään. Kaikki kaupallinen roska yrittää pilata koko päivän ja tehdä siitä vitsin. Todellinen tarkoitushan on ollut nostaa esille naisten oikeuksia ja muistuttaa, että tasa-arvo ei toteudu edes Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! Tiedän kyllä mitä feminismi tarkoittaa, mutta tässä tapauksessa taisin käyttää sanaa hieman väärin ja harhaanjohdattelevasti (ehkä tietoisesti vähän provosoivastikin) kun näin äkäistä palautetta tuli. En jaksa tähän sen tarkemmin näpytellä näkemyksiäni, mutta samaan kastiin pistän myös vaikkapa joulun. Ehkä se on juurikin tuon nykyisen muodon ja kaupallisuuden vuoksi. Toisaalta myös äiti- ja isänpäivä ovat omassa kalenterissani turhia eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa ettei heillä olisi merkitystä. Naisten oikeuksien (saati kenenkään muun) ajamisessa ei ole mitään vikaa ja se on ihailtavaa sekä tärkeää työtä, mutta sanana feminismi ja feministi nostavat niskakarvani pystyyn. Ehkä kyse on niistä johtuvista mielikuvista, joilla ei tosin välttämättä mitään tekemistä todellisuuden kanssa. En ole ennakkoluuloinen ihminen, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa käytin sanaa nimenomaan noiden mielikuvien luomien ominaisuuksien lomassa. Joka tapauksessa ikävää että olet saanut kuvan, ettei minua kiinnosta ihmisoikeudet. Valitsen sanani jatkossa hieman tarkemmin, niin säästytään puolin ja toisin hämmennykseltä ja mielipahalta. Kivaa viikon jatkoa sinulle! :)

   Poista
 4. En ole saanut kuvaa, ettei sinua kiinnostaisi ihmisoikeudet ja siksi olinkin niin yllättynyt sanavalinnastasi. Viestisi on vähän ristiriitainen, koska kirjoitat tietäväsi sanan oikean merkityksen, mutta perustavasi silti ajatuksesi feminismistä siihen stereotypiaan, jota typerät miestenvihaajanaiset lietsovat. Useimmiten ne vihaa herättävät "feministit" eivät edes ole feministejä.

  Olisi kyllä kiinnostavaa, jos kirjoittaisit feminismistä ja tasa-arvonäkemyksistäsi oikein ajan kanssa. Siis ei minulle tähän kommenttikenttään, vaan että tekisit siitä ihan kunnon merkinnän. Uskon, että tässä on nyt joku väärinkäsitys. Tai toivon niin. Olen lukenut blogiasi pitkään ja kommentoinutkin useilla irrallisilla nimimerkeillä, jotka sitten aina unohdan. Sisäänkirjautuminen on minulta liikaa vaadittu etenkin kun ei ole sopivaa tiliä, jolla haluaisin itseäni aina blogeissa edustaa. En siis ole mikään kiukkuinen feministi, joka käy random-blogeissa aukomassa päätään. Vaikka kiukkuinen feministi kyllä usein olen varsinkin sanomalehtiä lukiessa tai televisiota katsellessa. Minä vain en pura sitä kiukkua kehenkään, vaan muutan sen energiaksi, jolla otan asioista selvää voidakseni parantaa maailmaa maltillisesti ja fiksusti.

  - GF (uusi nimimerkki, jonka saatan unohtaa muutamassa päivässä, mutta yritetään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palautteesi oli ihan asiallista ja vieläpä asiaa, enkä loukkaantunut siitä millään tavalla (tämä selvennys siksi että keskustelupalstoilla on ollut paljon puhetta bloggaajista jotka ei osaa ottaa kritiikkiä vastaan ja vetävät herneen nenään pienimmistäkin poikkisanasta saati vastaa näihin kommentteihin).
   Olet myös selkeästi minua fiksumpi tyyppi, sillä argumentointitaitoni ovat hyvin vajavaiset ja tästä syystä saatan tahtomattani kuulostaa ristiriitaiselta ja että puhun vähän mitä sylki suuhun tuo. Tämänkaltaisiin juttuihin pitäisi tosiaan paneutua paremmin, eikä käyttää termejä joiden todellinen määritelmä ei välttämättä täysin täsmää halutun mielikuvan luomisen kanssa.
   Antamasi kirjoitusaihe on tosiaan mielenkiintoinen ja laitan sen harkintaan. Olen kuitenkin päättänyt pitää blogin yleisilmeen kevyenä ja enemmän sellaisena fiilistelynä, mutta olettaen että saan laadittua sopivan pituisen ja fiksun tekstin aiheeseen liittyen, totta kai sen julkaisen.

   Mainittakoon vielä, että viime aikoina yksikään ajatus päässäni ei ole ollut itsestäänselvyys koska olen niin uupunut, joten nämä oikeasti asiapitoiset keskustelut argumentteineen eivät ole ihan pala kakkua. Olen kuitenkin iloinen, että on sinunlaisiasi ihmisiä jotka löytävät oikeaa korjattavaa ja kritisoitavaa.
   ps. nimimerkittömyytesi ei vaivaa, uskon tietäväni kuka nimettömyys on kyseessä, olet varmaan lukenut aiempaa blogianikin :)

   Poista
 5. Olen joo lukenut ennenkin. Muistaakseni olet aiemminkin sanonut minua itseäsi fiksummaksi :D Kun luin kommenttisi eräänä aamuna seitsemältä silmät ristissä, oli unipöpperöisenä sellainen olo, että minäkö fiksu. Olin kuitenkin niin väsynyt, että kännykällä kommentoiminen olisi ollut ihan ylitsepääsemätöntä. Nyt taas tuntuu aika fiksulta, vaikka sanomalehti lojuu koskemattomana, koska olen lukenut tänään vain naistenlehtiä. Mutta ehkä yksi päivä ilman uutisia ei vielä tee minusta vähemmän fiksua.

  Ei mitään kiirettä sen kirjoituksen kanssa. Kirjoitat kun jaksat. Joskus tarvitsee vain keskittyä enemmän itseensä.

  -GF

  VastaaPoista