18.3.2015

Raikas vadelma-limekakku

IMG_1502

Mie olen jostakin syystä viime aikoina mieltynyt vadelmaan, vaikka en koskaan ole ollut mikään marjojen ylin ystävä. Ajatus tähän kakkuun lähti suosikkibloggaajani aamusmoothiesta, vadelma ja lime kuulosti niin ihanan raikkaalta yhdistelmältä, että halusin heti kokeilla!

Vadelma-lime juustokakku (sopiva 20-24 cm irtopohjavuokaan)

pohja:
260 g Bastogne-keksejä
80 g voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Taputtele keksimuruseos vuuan pohjalle kiinteäksi ja tasaiseksi.

täyte:
3 limeä
200 g vadelmia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Pese limet ja raasta niistä kuori pientä terää käyttäen. Purista mehu talteen.
Sulata vadelmat kattilassa, kaada joukkoon puolet limemehusta ja keitä. Siivilöi siemenet pois ja annan soseen jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää siihen sokerit ja tuorejuustot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jäähtynyt vadelmasose sekä raastettu limekuori. Kuumenna jäljelle jäänyt limemehu ja liota siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää täytteen joukkoon hyvin sekoittaen ja kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan.

IMG_1507 IMG_1506

Kakusta jää tällä ohjeella vähän kirpsakka, joten valmistusvaiheessa kannattaa maistella, mikä on itselleen sopivan makuinen ja vähentää/lisätä sokerin määrää sen mukaan. Minä laitoin tämän tarjolle kinuskikastikkeen kanssa, joka sopii tämän kakun kanssa muuten tosi hyvin.

Joskohan ensi kerralla saisin tehtyä jotain muutakin kuin kakkua..? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti