5.3.2015

Hulluna mozzarellaan

Täytyy sanoa, että jostakin ihmeestä mulle on aikuisiällä syntynyt jonkinlainen juustofetissi, vaikka nuorempana ainoa juusto johon koskin oli suurinpiirtein feta. Nykyään menee homejuustot ja cheddarit sun kaikki muut. Viime aikoina suuressa kulutuksessa on ollut mozzarella. Siis mozzarella tuoreen tomaatin ja basilikan kanssa, johon vielä runsaasti rouhittua mustapippuria - ai että! 
Itse ostan mozzarellani useimmiten sellaisena isona pallerona (no tosi iso joo...) edullisimman hinnan takia, mutta niitähän löytyy vaikka missä muodossa; valmiiksi viipaloituna, kuulina ja helminä sekä raasteena.

Ajattelinkin jakaa tänne parit vinkit, mitä kaikkea hyvää tuosta juustosta voikaan loihtia :)

IMG_9559

Aiemmin tänä vuonna julkaisemani resepti tomaatti-mozzarellapiirakkaan löytyy täältä.

Viime aikoina olen suosinut mozzarella-leipiä: ciabattan (ruisleipä käy yhtä hyvin!) väliin reilusti tuorejuustoa, rucola-salaattia, tomaatti- ja mozzarellaviipaleita sekä suolaa, pippuria ja basilikaa. Välillä olen tehnyt leivistä myös lämpimän version: leipä voidellaan pestolla ja tomaatit, mozzarella ja mausteet ladotaan päälle ja lämmitetään uunissa/mikrossa, kunnes juusto on hieman sulanut ja saanut väriä. 

IMG_1002

Mozzarella taipuu myös hyvin salaattiin, pitsaan ja esimerkiksi omia suosikki-illanistujaistarjottavia on coctailtikkuihin tökätyt tomaatti-mozzarella-basilika combot :) 
Onko teillä jotain hyviä reseptejä? Tänne tänne!

IMG_1046

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti