30.3.2015

Sitruunapastaa ja ilmakuivattua kinkkua

Pakkohan se oli tätä uutta trendiruokaa kokeilla! Selasin netistä muutamia reseptejä, mutta kuten yleensäkin, päädyin loppujen lopuksi tekemään ihan oman version. Tämä on kovin simppeli ja nopea toteuttaa ja ilmakuivatun kinkun voi vaihtaa tai jättää kokonaan pois, mutta tekee annoksesta vähän lihaisamman ja täyttävämmän. 

IMG_2136

Sitruunapasta (kahdelle)

1 sitruuna
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua persiljaa
öljyä
mustapippuria, suolaa

lisäksi: nauhapastaa, parmesaaniraastetta tai -lastuja ja paketti ilmakuivattua kinkkua

Laita pastan keitinvesi kiehumaan, lisää siihen ripaus suolaa ja loraus öljyä. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sitten sen kuori pienellä terällä. Purista sitruunanmehu ja lisää pastan keitinveteen. Laita nauhapasta kiehumaan.
Pilko basilika sekä persilja pieneksi silpuksi ja leikkaa ilmakuivattu kinkku paloiksi.

Varo keittämästä pastaa liian pehmeäksi. Kaada keitinvesi pois, lisää loraus öljyä ja sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste, yrtit, ripaus mustapippuria sekä ilmakuivattu kinkku. Sekoita tasaiseksi. Varo lisäämästä liikaa suolaa, sillä ilmakuivattu kinkku ja parmesaanijuusto ovat molemmat aika suolaisia.

Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Hyvää oli ja poikaystävänikin tykkäsi kovasti :)

IMG_2133

4 kommenttia:

  1. Pakko oli vaan tulla sanomaan, että oot ihan superkaunis !! Ja näytät jotenkin tutulta (pyörin jonkin verran Lahdessa), mut en kyl keksi, missä oisin sut nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, kiitos! :) Ihan hämmennyin. Mie olen ravintola-alalla töissä, joten ehkä sitä kautta olet minut nähnyt? :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää ja varmasti siltä myös maistunut :)

    VastaaPoista