4.4.2016

Lohi-avokadotortillat

Mainitsinkin, että siskon kanssa tehtiin lohi-avokadotortilloja ja koska ne oli niin hyviä, pitihän niitä tehdä kotonakin! Kalan laittaminen tortillaletun väliin voi kuulostaa jonkun korvaan oudolta, mutta suosittelen, on oikeasti herkullista ja ihanaa vaihtelua ainaisen kanan ja jauhelihan sijaan. Kalana voi käyttää tuoretta lohta, jonka kotona paistaa, tai sitten valmiiksi lämminsavustettua lohta. Mä ajattelin lisätä loheen pikkaisen twistiä tällä kertaa ja tein sille viski-glaseerauksen (ruskeaa sokeria, hunajaa, viskiä sekä suolaa ja pippuria sekaisin ja levitettiin lohen päälle ennen uuniin laittoa), mutta eipä tuo olennaisesti lisää makua tuonut tai muuttanut sitä.

IMG_3130

Lohi-avokadotortillat (kahdelle)

n. 300 g lohta
romainesalaattia
kirsikkatomaatteja
reilu 100 g fetajuustoa
1 iso avokado
sitruunamehua
maustettua Creme fraichea (meillä oli paprika&chili)
reilusti mustapippuria

Mausta lohi haluamallasi tavalla (perinteinen suola&pippuri toimii aina) ja paista uunissa kypsäksi, ohuen ja melko pienen (alle 500 g) fileen kypsymisessä menee noin 15 minuuttia. Leikkaa salaatti, puolita kirsikkatomaatit, leikkaa feta pieniksi kuutioiksi ja kuutioi avokado pieneksi kuutioksi, pirskottele päälle sitruunamehua, jottei avokado tummu niin nopeasti. Mausta halutessasi kevyesti suolalla ja pippurilla. Sitten ei muuta kun tortillalettua lämmittämään ja kasaamaan edellämainittuja komponentteja päälle ja syömään! :) 

IMG_3134

Ja mitä loheen tulee, niin suosittelen ostamaan sen aina palvelutiskiltä. Tiedän kokemuksesta, että ummikkona on vähän ns. noloa mennä sinne tiskille pälyilemään, mutta tiskin takana on onneksi aina asiansa osaava työntekijä, joka kyllä kertoo, jos uskaltaa kysyä. Suurin osa kaloista on kokonaisina tai puolikkaina fileinä, mutta sieltä saa aina sen kokoisen palan kuin haluaa, joten kannattaa rohkeasti sanoa mitä haluaa :) Muistisääntönä kannattaa pitää, että yksi ihminen syö noin 150-200 g kerralla. 
Ajattelin tuoda tämän asian esille ihan vaan sen takia, että olen itse päässyt tuosta kauppareissuepävarmuudesta pois ja voin kyllä hankkia lihani/kalani muualtakin kuin sieltä itsepalveluhyllystä, jossa kukaan ei pääse kysymään että mitä ottaisit ja kuinka paljon :D Tunnistaako joku itsensä tästä, että kiertää/kiersi aina kaikki palvelutiskit mahdollisimman kaukaa?

Myöhemmin tällä viikolla onkin vielä muutama leivonta-aiheinen juttu tulossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti