16.4.2016

Friday Night Burgers

Me käytiin eilen kaverin kanssa testaamassa huhtikuun alussa ovensa aukaissut Hello! American Dineri, Vesijärvenkadulla sijaitseva entisen Riku Motorin ja Snackpointin tiloissa toimiva ravintola. Ja mie tässä ajattelin, että miksipä en toisi täällä blogissa enemmän esille lahtelaisuuttani ja kirjoittaisi kotikaupunkini jutuista enemmänkin (vaikka suurin osa teistä lukijoista taitaa olla muualta) ja niinpä nykyään tuolta hashtag-listalta löytyy Lahti -tägi, jonka alle ajattelin keräillä näitä oman kotikaupungin juttuja, oli ne sitten valokuvia tai tämmösiä melkein ravintola-arvosteluita.

Mutta niihin burgereihin ja dinerimeininkiin! Perjantai-ilta ei tosiaan ollut mikään paras mahdollinen ajankohta testata tätä hiljattain ovensa aukaissutta ravintolaa, mutta meillä ei ollut mikään kiire, joten päätettiin jäädä odottamaan, vaikka ruokajonoa oli reilu puoli tuntia ja istumapaikkoja pöydissä ei ollut.

IMG_3538

Noin viidentoista minuutin odottelun jälkeen eräästä pöydästä vapautui pari paikkaa, ja mentiin kyselemään, häiritseekö pöydässä istuvaa pariskuntaa jos istutaan toiseen päähän. Ei onneksi haitannut, ja saatiin paikka. Ravintolassa on siis ainoastaan (jos oikein katsoin) vain kuuden hengen loosseja, ja noin perjantai-iltana suurin osa niistä oli ääriään myöten täynnä. En tiedä onko toi jollakin tapaa amerikkalainen ratkaisu, mutta ainakin näin perisuomalaisen ennakkoasenne oli että ai kamala, joudutaanko istumaan samassa pöydässä vieraiden ihmisten kanssa :D Mutta loppujen lopuksi se ei ollut ollenkaan häiritsevää ja varmasti hiljaisempana ajankohtana saa oman loossin. Ruoka tilattiin tiskiltä ja maksettiin samantien, mikä oli toisaalta ihan toimiva ratkaisu. Etenkin tuon istumisjärjestelyn kannalta. Mä itse tilasin Tennessee-burgerin, bataattiranskalaiset blue cheese-dipillä ja juotavaksi hanalimppari. Oli toki perjantai-ilta ja oltiin jatkamassa iltaa alkoholin parissa, mutta tultiin siihen tulokseen, että puolen tunnin odottelussa ehtii juoda juoman jos toisenkin, joten limsa tuli lompakolle rutkasti kevyemmäksi, sitä kun sai juoda niin paljon kuin halusi.
   IMG_3540

Mites toi ruoka sitten? Me saatiin ruuat samaan aikaan, siitä kun oli dinerin facebook-sivuilla pikkasen negatiivista palautetta, mutta meillä ei tosiaan ollut ongelmaa. Kuten kuvastakin näkyy, niin salaattia oli burgerin välissä runsaasti :D Maut oli kohdallaa, pihvi oli jees (muttei mikään paras syömäni burgeripihvi) ja bataattiranskalaiset loistavia. Briossisämpylä oli muuten hyvä, mutta paahdettu niin rapeaksi, että jokaisella haukulla mureni kauheasti. Syöminen oli siis vähän sotkuista ja vaikeaakin, mutta pikkuvikoja. Hintaa tolle setille tuli reilu 13 euroa, mikä oli musta ihan kelpo hinta moisesta ateriasta. Jostain kuulin valituksia annoskokojen pienuudesta, mutta ite en kyllä jaksanut ihan kaikkea syödä. 

IMG_3539 IMG_3546

Mitä plussia ja miinuksia? Ensinnäkin sisustus on ihanaa vaihtelua Lahden hämyisiin meksikolaisvaikutteisiin ravintoloihin (Amarillo, Santa Fé, Pancho Villa...)! Oli kiva astua sisään, kun vastassa oli jotain ihan erilaista. Hieman pikaruokalamainen fiilishän tuosta vähän jäi kassalta tilaamisen, tilausnumerokylttien ja kertakäyttöisten juomalasien takia, mutta toisaalta eipä kaiken niin fiiniä tarvi ollakaan ja hintataso olisi varmasti korkeampi, jos noita juttuja lähtisi muuttamaan. Mulle jäi tästä paikasta ihan hyvä fiilis ja aion kyllä viedä poikaystävän testailemaan joku kerta kanssa, ehkä sitten kun pöly on hieman laskeutunut. Uskoisin, että tuo meikäläisenkin salaattiöverihamppari on kiireen aiheuttama, kyllä siellä pihvi välissä oli vaikkei kuvassa näykään :D 

Mites te muut lahtelaiset, oletteko jo käyneet testaamassa vai meinaatteko mennä? Lisää ravintolasta ja menusta voi käydä lukemassa heidän kotisivuiltaan. Ja kyseessähän ei siis ollut millään tavalla sponsoroitu mainos, ihan ite annokseni ostin (ja söin!) :) 

6 kommenttia:

 1. Me ollaan miehen kanssa oltu pariin kertaan menossa, mutta jo ohiajaessa katsottu että no way, ei tuonne mahdu :D Ootellaan varmaan se pari kuukautta ja kokeillaan sitten uudestaan. Onneks muutan viikon päästä keskustaan, ei tarvitse aina lähteä kaupungin laidalta ihmettelemään olisiko tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mekin paikanpäälle mennessä katottiin että joo, täyttä on, mutta jäätiin oottamaan. Kyllä sieltä sitten paikkoja vapautui muutamia myös meidän paikkojen saannin jälkeen, mutta voi olla näin suomalaisille ja etenkin lahtelaisille vähän vieras toi konsepti että pitää ootella ennen ku vapautuu paikka. Toisaalta ei se varmaan tuollakaan ole tarkoituksellinen käytäntö, tiskillä oli muutama paikka, jossa ooteltiin, ja meidän lisäksi siinä oli toinen kaksikko, mut eipä siihen enempää ois mahtunu oikein oottelee :D
   Onnea sulle muuttopuuhiin! :)

   Poista
 2. Näyttää niin ihanalta (sekä ruoka että paikka), tuli nälkä! D: harmi kun asun niin kaukana, täällä on vaan jotain mäkkäreitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, voihan mäkkäri! No mutta, vaikka omassa kotikaupungissa noita ravintoloita löytyy jonkin verran (ja itse asiassa uusi ravintola on avautumassa pikapuolin myöskin) niin harvemmin niissä tulee kuitenkin käytyä :) Ulkona syöminen on loppujen lopuksi niin kallista ettei sitä voi kovin usein harrastaa :(

   Poista
 3. Kyllähän se pitää päästä joku päivä testaamaan, mutta tosiaankin sitten vasta kun oikeasti sinne mahtuu hyvin ja ei ole just joku pe tai la ilta :) Kiva ku kerroit oman mielipiteesi paikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tykkäsit! :) Eihän Lahti oo millään tavalla ns. kiehtova paikka, mutta aattelin että ei sitä omaa kotikaupunkia kannata kuitenkaan vähätellä ja että ois ihan kiva idea esitellä sen mestoja täällä blogissa aina silloin tällöin :)

   Poista