21.4.2016

Kinuskinen nyhtöpulla

Bongasin eräästä reseptikirjastani hyvänkuuloisen pullareseptin, tai koska kirja sisältää amerikkalaisia reseptejä, oli kyseessä enemmänkin cinnamon roll -tyyppinen leipomus, mutta mie väänsin tätä vähän enemmän pullamaisempaan muotoon. Kai tätä voisi melkeinpä bostonkakuksikin kutsua, mutta eikös tämä nyhtö -termi ole enemmän tämän päivän juttu ;) Reilusti kanelia ja kinuskia, niin tulee ihanan mausteinen ja tahmea leivos! Mä olen tehnyt tätä nyt kahteen otteeseen ja tämä on hävinnyt vuuasta alta aika yksikön (pääsyyllinen toki allekirjoittanut...), mutta tää maistui myös muille herkuttelijoille enemmän kuin hyvin, vaikka joukossa oli myös ei niin suuria pullafaneja. Tästä mun tokasta satsista ei tullut ihan yhtä tahmean näköinen, mutta lopputulos oli kuitenkin hyvä :) Vielä överimmän tästä saisi tomusokerikuorrutteella, mutta sitä mulla ei ollut kaapissa, joten jäi väliin.

IMG_3578

Kinuskinen nyhtöpulla

taikina:
50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
maun mukaan kardemummaa
1 kananmuna
12-13 dl vehnäjauhoja
70 g voita
täyte;
80 g voita
1½ dl sokeria
2-3 tl kanelia maun mukaan
1½ dl kinuskikastiketta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää noin kolmasosa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhoja vähän kerrassaan ja vaivaa taikinaa käsin. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen, notkea voi tai voisula. Vaivaa taikina huolella, kunnes se on kiinteää, notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista sekä käsistä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa peitettynä noin puoli tuntia. Tällä välin valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kaneli huoneenlämpöiseen, notkeaan voihin.
Kauli taikinasta ohut levy, tai pari, kuten minä tilan puutteen takia ja levitä täytettä tasaisesti taikinalevyn päälle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin viiden sentin levyisiksi paloiksi.
Voitele uunivuoka ja pursota pohjalle puolet kinuskikastikkeesta. Laita pullapalat vieri viereen mahdollisimman tiukasti vuuan pohjalle, kunnes vuoka on täysi. Pursota loppu kinuskikastike pullien päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Huom! Koska itse tein hieman pienempään uunivuokaan, jäi mulla taikinaa yli ja tein ihan tavallisia korvapuusteja lopputaikinasta :) 

IMG_3580 IMG_3583

2 kommenttia:

  1. Eikää, tää kuulostaa ihan överihyvältä! Pitää muuton jälkeen leipoa, tosin kehitellä joku gluteeiniton ja maidoton vaihtoehto, kun aloitan ruokavaliokekeilun ihon takia D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama meininki! Maitotuotteiden vähentäminen ainakin omalla kohalla on auttanu vähän ihoon ja varsinkin astmaan! Mutta leivonnassa tulee edelleen käytettyä pitkälti niitä, koska a) hinta b) syön näistä itse kuitenkin aika pienen osan (okei tätä pullahässäkkää ei lasketa hih).

      Mulla oottelee kaapissa pussi gluteenittomia kaurajauhoja, voisin seuraavaks kokeilla jotaan maidotonta ja gluteenitonta :)

      Poista